Kinderopvang

Het schoolbestuur is wettelijk verplicht om kinderopvang te organiseren. Het gaat zowel om voorschoolse, tussenschoolse (het zogenaamde "overblijven") als naschoolse opvang.

Stichting Promes heeft ervoor gekozen om de opvang door professionals te laten verzorgen. "Kwaliteit" is daarbij het sleutelwoord.

In de wijk Koedijkslanden-Berggierslanden is gekozen voor Partou kinderopvang. In de overige wijken van Meppel en in Nijeveen is gekozen voor Doomijn. Uiteraard blijft de keuzevrijheid van ouders uitgangspunt.

De voorschoolse en naschoolse opvang vindt zoveel mogelijk plaats in de directe nabijheid van de school. De tussenschoolse opvang wordt verzorgd in één van de ruimten binnen de school. Bij de begeleiding van dit overblijven wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de vrijwilligersorganisatie van ouders.

Meer over Partou
Meer over Doomijn